21.10.18
 
Αρχική arrow FAQs arrow Πως ελέγχουμε τους Αλουμινένιους Ιστούς
EnglishFrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanish
Αρχική
Νέα
Δουλειές μας
Φωτογραφοθήκη
Επικοινωνία
Αναζήτηση
FAQs
Αγγελίες
Καιρός
Video
Οικονομικά Στοιχεία
banner_b.jpg
Πως ελέγχουμε τους Αλουμινένιους Ιστούς Εκτύπωση E-mail

Τους αλουμινένιους ιστούς τους συναντάμε με δυο μορφές:

  1. Μη ανοδιωμένο αλουμίνιο όπου την προστασία του από την ηλεκτρόλυση έχει αναλάβει η χρωματική επίστρωση. Στην περίπτωση αυτή η προσοχή μας πρέπει να πάει στα σημεία που έχει αφαιρεθεί το χρώμα ή εκεί που πιθανόν να έχει φουσκώσει. Πολύ σημαντικό στην περίπτωση αυτή είναι το τι έχει γίνει κάτω από την εξωτερική μπογιά (δηλαδή το εξωτερικό χρώμα). Αυτό που προστατεύει είναι το primer το οποίο τοποθετείται πάνω στο καθαρό αλουμίνιο και όχι η μπογιά. Θα πρέπει να έχουν προηγηθεί του χρωματισμού τουλάχιστον τρεις επιστρώσεις primer.
  2. Ανοδιωμένοι ιστοί.

Εδώ την προστασία έχει αναλάβει η ηλεκτροχημική επεξεργασία του αλουμινίου με την εξωτερική επίστρωση την ανοδείωσης, η οποία αποτελεί μονοτόκο υλικό προστασίας.

Όταν υπάρχει φθορά σε αυτό το εξωτερικό στρώμα βλέπουμε το αλουμίνιο να «ψωριάζει» και να αποκτά κηλίδες διαφορετικού χρώματος. Πάλι η ηλεκτρόλυση είναι υπεύθυνη για τα προβλήματα μας.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στα σημεία όπου υπάρχουν ανοξείδωτα μεταλλικά επιθέματα στον κορμό του ιστού όπου είναι πολύ πιθανή η εμφάνιση της ηλεκτρόλυσης η οποία συνήθως διαπιστώνεται από φούσκωμα του μεταλλικού επιθέματος το οποίο πολλές φορές από κάτω από την οξείδωση έχει ανοίξει τρύπα στον αλουμινένιο ιστό.

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι και στις δυο περιπτώσεις πρέπει κάποιος να εξετάζει τη βάση του άλμπουρου τα μεταλλικά επιθέματα, τις βάσεις των συρματόσχοινων, τις βάσεις των σταυρών και κάθε τι άλλο πρόσθετο υπάρχει στο αλουμινένιο προφίλ.
ImageImage

 
Επόμ. >
bluewave
andersen
agplus
stalok
SOFT RIG
rm-yachts
TYLASKA
outils
goripropeler
WALDER
antal
waterline
Sparcraft
sprenger
HI MOD PETERSEN
navishelltr
armare
facnor
solimar
bsi
imac
ohmarine
gleistein
velamania
allen
bamar
protect tapes logo
wooden_boats
holt
alpha-ropes