21.10.18
 
Αρχική arrow FAQs arrow Πως ελέγχουμε τους Εντατήρες
EnglishFrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanish
Αρχική
Νέα
Δουλειές μας
Φωτογραφοθήκη
Επικοινωνία
Αναζήτηση
FAQs
Αγγελίες
Καιρός
Video
Οικονομικά Στοιχεία
banner_a.jpg
Πως ελέγχουμε τους Εντατήρες Εκτύπωση E-mail

Εδώ πρέπει να προσέξουμε δυο βασικά πράγματα, μιας και θεωρητικά δεν υπάρχει προκαθορισμένο όριο ζωής εκτός από μια «χονδρική θεώρηση» ότι μετά από 25 χρόνια και αυτοί θα θέλουν αλλαγή.

  1. Εντατήρες με ανοξείδωτο κορμό και ανοξείδωτα άκρα.

Αυτή η μορφή των εντατήρων είναι η φθηνότερη αλλά όχι η καλύτερη λύση. Και αυτό γιατί οι τριβές που δημιουργούνται ανάμεσα στα δύο σπειρώματα (κορμός και άκρα) είναι πολύ μεγάλες με αποτέλεσμα πολλές φορές στην προσπάθεια μας να τους σφίξουμε γρεζάρουν και κολλάνε.

Επίσης στην περίπτωση που δεχτούν από ατύχημα πλευρικά φορτία σπάνε γιατί δεν έχουν την δυνατότητα (όπως έχουν οι μπρούτζινοι κορμοί) να στραβώσουν και να εκτονώσουν το φορτίο που δέχτηκαν.

  1. Εντατήρες με μπρούτζινο κορμό και ανοξείδωτα άκρα.

Εδώ έχουμε την ενδεδειγμένη κατηγορία εντατήρων για την αρματωσιά του ιστιοφόρου μας. Πολλές φορές η όψη των κορμών τους μετά από λίγα χρόνια μας κάνει να ανησυχούμε βλέποντάς τους να έχουν «ξεφλουδίσει».

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε κάποια επικίνδυνη φθορά. Κατά κανόνα αυτό συμβαίνει γιατί φεύγει η εξωτερική επίστρωση από χρώμιο, που χρησιμοποιείται για αισθητικούς λόγους και όχι για προστασία του υλικού. Το σημαντικό είναι να δούμε ότι περιστρέφονται χωρίς πρόβλημα, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.


Image 

 
< Προηγ.
WALDER
velamania
outils
goripropeler
bluewave
imac
bamar
holt
wooden_boats
protect tapes logo
antal
SOFT RIG
agplus
bsi
Sparcraft
stalok
sprenger
alpha-ropes
andersen
gleistein
TYLASKA
HI MOD PETERSEN
armare
allen
ohmarine
navishelltr
rm-yachts
waterline
facnor
solimar